Jäsenkirje 1/22

Hyvät EN kannatusyhdistyksen jäsenet

Valon määrä lisääntyy kovaa vauhtia kevään myötä samoin kuin toiveemme tavanomaisemman toimintakauden alkamisesta. Entisten Nuorten verkosto on toiminut hienosti rajoituksista huolimatta, vaikka toki olemme joutuneet monia tapahtumia siirtämään ja jopa perumaan. Retkiryhmä on retkeillyt, keskustelut ovat siirtyneet digitaalisiin ryhmiin ja tapaamisia sekä pienimuotoisia kursseja on järjestetty koronatilanteen niin salliessa. Verkostomme on ollut edesauttamassa jaksamista hankalan tilanteen aikana. Siitä kiitos kaikille!

Yhdistys on mukauttanut toimintansa vallitsevaan tilanteeseen. Koska tapahtumia ja taloudellisen tuen tarvetta on ollut vähemmän kuin edellisenä vuonna, emme hakeneet Tampereen kaupungintoiminta-avustusta vuonna 2021. Kahtena aikaisempana vuotena olemme saaneet pieniä avustussummia; n.1300 euroa vuonna 2019 ja vuonna 2020 1500 euroa.

Alkaneen vuoden 2022 toimintaa varten hallitus on jättänyt 1500 euron anomuksen Tampereen kaupungille. Päätöstä odottelemme loppukevään aikana. Anomuksessa tulee ilmetä toimintaamme kuvaavia lukuja mm. jäsenmäärät ja tiedot toimintaan osallistuneiden määristä.

Yhdistyksen säännöt määrittävät yhdistyksen jäseniksi ilmoittautuneet henkilöt, joiden viimeisestä maksetusta jäsenmaksusta ei ole kulunut kolmea vuotta. Jäsenyys siis raukeaa, mikäli jäsenmaksua ei tuon ajan kuluessa ole maksettu. Mm. anomusta varten ja yhdistyksen kolmen vuoden toiminnan täyttyessä olemme tarkistaneet jäsenrekisterimme. Vuoden 2021 lopussa yhdistyksellä oli 64 jäsentä.

Edelliseen perustuen muistuttelemme teitä, hyvät jäsenemme, vuoden 2022 jäsenmaksun maksamisesta. Vuosikokous määritteli jäsenmaksun suuruudeksi 8 euroa vuodelle 2022. Sen voi maksaa yhdistyksen tilille FI11 5730 0820 8629 40. Jäsenmaksun viitenumero on 20190. Jos haluat olla kannatusjäsen ja maksaa isomman summan, käytäthän viitenumeroa 20200. Viitenumeron käyttö on tärkeätä, sillä sitä käyttämällä pankkikulumme ovat pienemmät kuin viestin käytöllä.

Toivotamme myös mahdolliset uudet jäsenet tervetulleiksi. Ilmoittautuminen tapahtuu verkoston nettisivujen kautta osoitteessa https://entinennuori.wordpress.com/jaseneksi/.

Tampereen Entisten Nuorten verkoston toiminta on alun alkaen perustunut jäsenten omiin tarpeisiin ja toiminnan omaan aktiiviseen järjestämiseen. Myös maksuttomuus tai pienellä rahalla toimiminen on ollut kantava ajatus. Kaupungin tuen ja jäsenmaksujen avulla yhdistys on voinut tukea toimintaa mm. maksamalla tilavuokria ja sponsoroimalla osallistumismaksuja. Toivomme, että Tampereen kaupunki näkee toimintamme tarpeellisena ja saamme myönteisen päätöksen nyt lähetettyyn hakemukseemme. Toivomme myös koko verkoston jäseniltä uusia mukavia ja innostavia ideoita sekä toimijoita ideoiden toteututtamiseen. Yhdistys tukee toimintaa taloudellisesti mahdollisuuksiensa mukaan.

Olette kaikki tervetulleita mukaan.

Hyviä ja valoisia kevätpäiviä kaikille sekä tapaamisiin!

Hallitus

Jäsenkirje 2/21

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 31.5.21 Tallipihan Kahvilassa. Läsnä oli pieni joukko yhdistyksen jäseniä. Entisten toimijoiden lisäksi oli muutama uusikin innostunut mukana.

Esityslistalla olivat sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kokouksen pöytäkirjat löytyvät verkoston verkkosivuilta.

Erityisesti haluamme nostaa esille päätöksen yhdistyksen jäsenmaksumuutoksesta.

Kokous päätti kuluvan vuoden 2021 jäsenmaksuksi 5 euroa.

Se maksetaan yhdistyksen tilille FI11 5730 0820 8629 40. Merkitse viitenumeroksi 20190. Viitenumeron käyttö maksettaessa on tärkeätä, sillä sen käyttö säästää yhdistyksen pankkikuluja. Olettehan ystävällisiä ja käytätte siis viitenumeroa.

Vuosikokous päätti myös vuoden 2022 jäsenmaksun suuruudesta. Äänestyspäätös määritti jäsenmaksun suuruudeksi 8 euroa. Tällä menettelyllä halusimme varmistaa, että jäsenet voivat maksaa jäsenmaksut jo tulevan vuoden alussa.

Sen voi maksaa vuonna 2022 myös yhdistyksen tilille käyttäen samaa viitenumeroa kuin yllä.

Kyseiset maksutiedot ovat myös nettisivuilla osoitteessa www.entinenuori.wordpress.com/Kannatusyhdistys/Liity jäseneksi.

Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Iita Kettunen halusi siirtyä puheenjohtajuudesta hallituksen varajäseneksi. Vuoden 2021 puheenjohtajaksi valittiin Marja Halme.

Uuden hallituksen muodostavat Päivi Ahtiala, Eve Jaakkola, Riitta Korhonen, Pentti Raittila, Eeva Risku ja Simo Roman. Hallituksen varajäseniksi valittiin Riitta Harju ja Iita Kettunen

Toimintasuunnitelmassa, joka löytyy myös Entisten nuorten verkkosivuilta, on kirjattu monenlaista toimintaa. Entiset whatsapp-ryhmät jatkavat toimintaansa ja yksi uusikin on perustettu. Toivomme, että pääsemme pitkän tauon jälkeen toteuttamaan suunnitelmiamme sekä tapaamaan toisiamme mukavissa ja innostavissa merkeissä.

Toivomme kaikille iloista ja onnekasta kesää, sen lämpöä ja aurinkoa.

Iloisiin tapaamisiin syksymmällä!

Yhdistyksen hallitus

Kutsu Tampereen Entisten Nuorten verkoston Kannatusyhdistys ry:n vuosikokoukseen 2021

Hyvä kannatusyhdistyksen jäsen, hienoa että olet liittynyt yhdistyksemme jäseneksi! Jäseniä on tällä hetkellä 65 . Kannatusyhdistyksen tarkoituksena on tukea aatteellisesti ja taloudellisesti Tampereen Entisten Nuorten verkoston toimintaa ja kehittää seniori-ikäisten uudenlaista yhteisöllistä toimintaa. Toimintavuotemme 2020 oli poikkeuksellinen maailmanlaajuisen pandemian vuoksi. Tästä johtuen verkoston sekä kannatusyhdistyksen toiminta oli vähäistä. Vuosikokouksen ajankohtaakin hallitus  siirsi mahdollisimman pitkälle kevääseen voidakseen järjestää sen tavanomaiseen tapaan. Nyt toukokuun lopussa on mahdollista pitää rajoitusten mukainen  terveysturvallisuus huomioiden tapahtuva kokous.

Vuoden 2021 vuosikokous pidetään 31.5.21 klo 17 alkaen Tallipihan Kahvilassa (Kuninkaankatu4)

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat, mm. hallituksen jäsenten vaali.

Kokousasiakirjat,  esityslistan, toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja  taseen vuodelta 2020 sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021 löydät Entisten Nuorten verkoston nettisivuilta https://entinennuori.wordpress.com /kannatusyhdistys/asiakirjat.

Lämpimästi tervetuloa!

Jäsenkirje 1/2021

Hyvä yhdistyksemme jäsen

Tuntuupa melkein fraasilta aloittaa kirje viittaamalla erityiseen ja toimintaa vaikeuttavaan yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Mutta niin se vain on, että hienon ja aktiivisen verkostomme toiminta on ollut koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi hiljaista. Niin on myös kannatusyhdistyksen laita. Hallitus on kokoontunut pari kertaa alkusyksyllä, kun virustilanne oli hiukan parempi, sekä kerran zoom-kokouksena.

Yhdistys sai toimintavuodeksi 2020-2021 Tampereen kaupungilta toiminta-avustusta n. 1500 euroa. Koska meillä ei verkostossa ole ollut juurikaan toimintaa, on avustus jäänyt suurelta osin käyttämättä. Puheenjohtaja on tehnyt kaupungille pyynnön avustuksen siirrosta seuraavalle vuodelle. Uskokaamme, että silloin voimme toimia taas entisellä ilolla ja innolla!

Zoom-kokouksessaan 17.2.2021 hallitus päätti siirtää yhdistyksen vuosikokouksen ajankohtaa niin pitkälle kuin se on sääntöjemme mukaan mahdollista, toisin sanoen toukokuun loppuun 2021. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Tämä on tärkeä tieto sen vuoksi, että vuosikokous päättää yhdistyksen jäsenmaksusta. Sen vuoksi tämän jäsenkirjeen tärkein viesti on, että jäsenmaksun voi maksaa vasta toukokuun vuosikokouksen jälkeen. Älä siis maksa sitä nyt. Kiitos, että huomioit tämän erikoisen pyynnön.

Verkostolla on mietittynä monenlaisia suunnitelmia tulevaa toimintaa varten. Ne varmasti käynnistyvät, kun tilanne sen sallii. Kaipaamme kaikki niitä jo kovasti.

Leppoisaa, kaunista ja ennen kaikkea hyvinvoivaa oloa kaikille talveen ja alkavaan kevääseen!

EN kannatusyhdistyksen hallitus