Peliä ilman voittamisen pakkoa

Entisten Nuorten sulkkisryhmässä tavoitellaan pitkiä palloralleja, ei voittopisteitä. Mukaan pääsee ilman aikaisempaa kokemusta. Kaikki ovat tervetulleita. Uudet pelaajat otetaan vastaan ilolla.

– Kohotamme kuntoa ja pelaamme liikunnan riemusta, sanoo ryhmän vetäjä Sinikka Junnilainen, 72.

EN Sulkkis pelaa Tenniskeskuksella kerran viikossa. Joskus on innokkuutta pelata parikin kertaa, jolloin halukkaat sopivat lisäpeleistä keskenään. Kentät varataan ennakkoilmoittautumisten perusteella. Aktiivipelaajia on neljästä kahdeksaan. Moni on aloittanut pelaamisen lapsuuden pihapelien pohjalta.

Kehumme itseämme aina, kun pallo pysyy kauan ilmassa.
Sinikka Junnilainen

– Meillä on pieni kiva ryhmä, jonka yhteistyö yltää kentän ulkopuolellekin. Kerran kuussa pelaamme korttia, kesällä pyöräilemme. Ohjelmaan kuuluvat myös jouluateria ja kevätlounas kuohuviineineen, Junnilainen kertoo.

Marjatta Mäkinen, 74, on kuulunut ryhmään vuoden. Aiempi pelikokemus liittyi nuoruuteen. Nyt Mäkinen hakee sulkapalloilusta fyysistä kuntoa ja monipuolisuutta liikuntatottumuksiinsa

– Halusin kokeilla ja katsoa, miten peli onnistuu ikääntyneeltä. Onnistuu se, jos käden ja silmän yhteistyö toimii.

Mäkisen mukaan laji on yllättävän haastava. Äkkinäiset liikkeet suuntaan jos toiseenkin vaativat keholta ketteryyttä.

Myös Sisko Luukkoselle, 66, sulkapallo merkitsee monipuolista kehon jumppaa: kurkottelua, kierteitä, silmän ja liikkeen koordinaatiota. Laji kohottaa fyysistä kuntoa ja pitää refleksit hereillä.

– Kaiken lisäksi höntsäpelaaminen on hauskaa. Porukka ja liikunta ovat syy harrastaa sulkkista, Luukkonen kertoo.

Venyttely on välttämätöntä, siitä ei turhaan muistutella.
Marjatta Mäkinen

Jos kiinnostuit Entisten Nuorten toiminnasta, lähetä sähköpostia ja ilmoittaudu mukaan. Mainitse ryhmä, johon haluat liittyä. Kerro myös oma puhelinnumerosi, sillä ryhmien viestintä tapahtuu WhatsApp- tai Signal-mobiilisovelluksella.

TILAA ENTISTEN NUORTEN UUTISKIRJEET!

Tee tilaus ja hyväksy postiisi saapuva vahvistuspyyntö. Saat jatkossa uutiskirjeet sähköpostiisi automaattisesti.

Emme jaa emmekä luovuta tietojasi eteenpäin.